Företaget som växer när ogräset skärs.

Just Common Sense är det lilla företaget med de stora musklerna som är känt hos främst ekologiska lantbrukare i Sverige och i ett 15-tal länder i Europa, men också i Nordamerika.

Fram till alldeles nyligen har företaget drivits av VD Bengt Merkel och Jonas Carlsson som arbetar med utveckling och försäljning i Sverige. Bengt har haft mycket kontakt med kunder i övriga världen, där även återförsäljare och distributörer är etablerade. Efter fem år i företaget går nu Bengt i pension och har lämnat över ansvaret och stafettpinnen till Christian Bjärntoft, som efter att ha anställts som global försäljningschef nu tar över som VD. Christian kommer närmast ifrån Nilfisk där han arbetade med försäljning och affärsutveckling i olika delar av Europa och senast i rollen som försäljningsansvarig för de största kunderna i Sverige. Samtidigt utökas personalstyrkan med Carina Appelqvist som kommer arbeta som sälj- och marknadskoordinator.

- Jag är oerhört glad att vi lyckats knyta Carina till oss, hon tillför kompetens inom marknadsföring och försäljning och vi står nu redo för att kraftigt expandera verksamheten, säger Christian.

Med personalförändringarna siktar Just Common Sense på en lite grönare värld genom fler användare av CombCut, och samtidigt ligger fler idéer till en utökad produktportfölj i miljö- och hållbarhetsspåret på ritbordet.

Företaget producerar och säljer den selektiva ogrässkäraren CombCut. Första maskinen såldes för drygt 10 år sedan och är sedan dess under ständig uppdatering och utveckling för att följa marknaden och möta kundernas efterfrågan.

Det började med att lantbrukaren Jonas Carlsson i Lösen strax utanför Karlskrona hade problem med framför allt tistlar i sina åkrar som idén till ogrässkäraren kom till. Jonas driver ett ekologiskt lantbruk och väljer bort kemisk ogräsbekämpning och ville hitta ett mekaniskt alternativ. Efter många sömnlösa nätter och dagar vid ritbordet och i verkstaden kom ogrässkäraren CombCut till.

CombCut har smarta selektiva knivar som kammar igenom fältet nere i den etablerade grödan och skär av ogräset men skonar grödan på ett smart och innovativt sätt. Det är alltså tistlarnas, svinmållan och annat ogräs värsta fiende som far fram på åkrarna, precis som Jonas tänkte. 


Vid frågor, kontakta:

Christian Bjärntoft, VD på Just Common Sense Europe AB (JCS)
christian@justcommonsense.eu
0708 - 50 76 47

NyheterCarina Appelqvist